Propolisová mast

Tradiční propolisová mast vyrobena pouze z přírodních surovin. Klasické propolisové masti mají základ z vazelíny (ropy). Naše propolisová mast má základ z bambuckého másla a mandlového oleje, tuhost pak zajišťuje včelí vosk.

Jsme patrně jediní, kteří mají propolisovou mast certifikovanou pro děti od narození! smile

Po třech týdnech užívání doporučujeme udělat týdenní pauzu.

Nepoužívejte při přecitlivělosti na propolis.

 

 Nám tato mast pomáhá na drobné ranky, odřeniny, spáleniny aj.wink

Bambucké máslo – dokonale pečuje o podrážděnou, narušenou kůži, zklidňuje ji při alergii, štípnutí hmyzem, při omrzlinách či naopak po spálení od slunce. Doslova zázračně zlepšuje stav popraskaných rukou či rtů. Urychluje hojení drobných ranek a odřenin.

Mandlový olej – obsahuje vzácné esenciální kyseliny, proteiny, minerály a je bohatým zdrojem vitaminu E. Velmi rychle se vstřebává do pokožky, je dobře snášenlivý a proto vhodný pro všechny typy pleti – od suché přes citlivou se sklonem k zarudnutí až po stárnoucí pokožku. Jako zvláčňující a zklidňující pleťový a tělový olej skvěle působí i proti škodlivým vlivům prostředí a preventivně bojuje proti tvorbě vrásek.

Včelí vosk – má vynikající zvláčňující efekt, léčí rány a vyživuje citlivou pokožku. Vytváří tenkou vrstvu na pokožce, čímž zabraňuje jejímu vysušení a podráždění. Má vynikající protizánětlivé, antibakteriální a protivirové účinky, díky kterým brání rozvoji kožních infekcí. Obsahuje vitamín A, čímž přispívá ke změkčení, hydrataci a regeneraci kožních buněk.

Propolis je bohatá směs bioaktivních látek, pryskyřice, éterických olejů a pylu, sbíraný včelami ze stromů a rostlin. Má mimo jiné protizánětlivé a bolesti snižující účinky, ničí bakterie, viry a působí antimykoticky (houby, kvasinky). Propolis je velmi účinný i v malých dávkách a koncentracích. Proto je potřeba po cca 3 týdnech užívání udělat alespoň týdenní přestávku, aby nemohl naopak uškodit (podobně je tomu třeba i u Žen-šenu).

Vitamín E – patří do skupiny vitamínů rozpustných v tucích. Jedná se o jeden z nejdůležitějších antioxidantů, tedy látek, které chrání buňky před poškozením. Jde o přírodní konzervant.